De onvoltooid verleden tijd

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Zet de werkwoorden tussen haakjes in de onvoltooid verleden tijd.

Britse rechter (delen) opruimstraf uit

‘Ruim je kamer nou eens op, anders moet je de gevangenis in!’ Dat zou de moeder van de Britse jongen Jamie Froom (18) zo maar eens door het huis kunnen roepen, want haar zoon (krijgen) een bijzondere straf van de rechtbank. Hij moet zijn moeder helpen in het huishouden.

De jongen uit het plaatsje Mangotsfield (zijn) betrokken bij twee inbraken. De rechter (besluiten) hem daarvoor op een aparte manier te straffen. Naast een taakstraf van 120 uur (verplichten) hij Jamie tot het opmaken van zijn bed, het doen van de afwas en het respecteren van zijn ouders. Houdt hij zich hier niet aan, dan moet zijn moeder dat melden bij de rechtbank en riskeert hij een gevangenisstraf. Ook moet Jamie zes maanden lang een afkickprogramma volgen omdat hij cannabis (roken).

De moeder van Jamie is blij met de straf, (vertellen) ze de Daily Mail. Jamie zelf (zijn) er iets minder positief over: “Ik (doen) al klusjes in huis, maar nu zeurt mijn moeder er de hele tijd over.” Toch doet Jamie braaf wat zijn moeder hem opdraagt. “Ik wil niet de gevangenis in”, aldus de achttienjarige Brit.

- Naar: Britse rechter deelt opruimstraf uit, verschenen in Seven Days -