Zijn deze zinnen enkelvoudig of samengesteld?

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
18e-eeuwse vampier jaagt dorp schrik aan

Er worden overal kruisen opgehangen en de knoflookverkoop piekt.
De inwoners van Zarozje, een klein dorpje in Servië, zijn doodsbang van een vampier die na honderden jaren opnieuw door de straten zou dwalen.

De legende van Sava Savanovic dateert uit de achttiende eeuw.
Hij zou als vampier tientallen molenaars hebben vermoord en zich daarna hebben verschanst in een oude watermolen in de buurt van Zarozje.

De inwoners van het dorpje hechten nog altijd veel geloof aan het verhaal.
Die schrik ging zelfs zo ver dat de huidige eigenaar de molen niets eens durfde te renoveren, uit schrik dat hij de vampier kwaad zou maken.
Logischerwijze verkeerde de molen met de jaren in een steeds slechtere staat.
Enkele dagen geleden gebeurde het onvermijdelijke en stortte de watermolen in.

Een grote ramp voor de inwoners van Zarozje, want zij geloven dat de vampier nu opnieuw vrij rondloopt en bloeddorstig op zoek is naar een nieuw huis.
Om zich te beschermen hangen ze overal waar ze kunnen heilige kruisen op, gaan ze nergens heen zonder houten staak en ook de verkoop van knoflook is opmerkelijk gestegen.

‘Ik snap dat er nu met ons gelachen wordt, maar hier gelooft bijna iedereen nog in vampiers', zegt een lokaal bestuurslid.

- 18e-eeuwse vampier jaagt dorp schrik aan, De Standaard Online, 30 november 2012 -