de onvoltooid tegenwoordige tijd (O.T.T.)

Invuloefening

Vervolledig de zinnen door de werkwoorden tussen haakjes te vervoegen in de onvoltooid tegenwoordige tijd.
'Mobistar goedkoopst voor wie gsm weinig (gebruiken), zware gebruikers best bij Base'


Nu alle grote telecomoperatoren hun mobiele tarieven hebben gewijzigd, heeft Test-Aankoop nog eens uitgerekend wie de goedkoopste (zijn). In een persbericht (zeggen) de consumentenorganisatie dat Mobistar het goedkoopst (zijn) voor de kleine en middelgrote verbruiker en dat Base het beste aanbod (hebben) voor wie zijn gsm veel (gebruiken).

Base, dat woensdag nieuwe tariefplannen voorstelde, (blijken) volgens de berekeningen van Test-Aankoop ook vaak de goedkoopste te zijn voor wie enkel (bellen) en (sms'en), maar niet mobiel (surfen). Belgacom en Telenet (hebben) in geen van de door de consumentenorganisatie samengestelde profielen het beste aanbod op de markt.

Wie 61,5 minuten (bellen), 100 sms'jes (sturen) en 200 MB per maand aan data (verbruiken), (zijn) het best af met de formule Mobistar Dolfijn 15, (zeggen) Test-Aankoop. Tariefplannen van Base en Mobile Vikings (zijn) daarna het scherpst van prijs. Wie het 'light'-profiel (hebben) ,maar geen data nodig (hebben), (nemen) best Mobistar Kangoeroe 10.

De middelmatige gebruiker, die 138 minuten (bellen), 150 sms'jes (versturen) en 500 MB data (opsouperen) in een maand, (betalen) volgens Test-Aankoop het minst met Mobistar Dolfijn 20. Proximus en Telenet (stranden) in dat profiel op plaatsen twee en drie. Zonder data (zijn) Base dan weer de goedkoopste.

Bij de zware gebruikers, die tot 664 minuten (bellen), 225 keer (sms'en) en 1.000 MB data (verbruiken), (zijn) het aanbod B-39 van Base volgens de consumentenorganisatie het goedkoopste. Mobistar, Scarlet en Proximus (volgen) op afstand. Ook hier (zijn) wie geen data (willen), het best af bij Base.

Voor de berekeningen gebruikte Test-Aankoop naar eigen zeggen bellerprofielen die ook door de Oeso gehanteerd worden. Promoties en preferentiële prijzen werden niet ingebrepen in het onderzoek. Zo werd geen rekening gehouden met de korting die sommige operatoren geven als de klant een pack met nog andere producten (aanschaffen).

Woordvoerder Ivo Mechels van Test-Aankoop (zijn) tevreden dat er 'eindelijk terug concurrentie (zijn) op de markt', maar (roepen) consumenten ook op om te blijven vergelijken.

- van: De Standaard Online (17 april 2013) -