de onvoltooid verleden tijd

Invuloefening

Vul de zinnen aan door de werkwoorden tussen haakjes in de onvoltooid verleden tijd te vervoegen.
Oplichters betalen slachtoffers met ‘Monopoly'-geld

Vier oplichters zijn erin geslaagd hun slachtoffers een tijd lang te betalen met vals geld. Onder de namen Cohen, Borko Matic, Arthur Lorenz, Hamer of Casabian (slagen) ze slag na slag en (maken) ze de portefeuilles van hun slachtoffers telkens weer wat lichter.

De oplichters (gaan) als volgt te werk. Een eerste stap (zijn) het leren kennen van de slachtoffers. Een van de mannen (nemen) contact op met de persoon van interesse en (afspreken) daarmee . Bij die afspraak (voorstellen) de man om biljetten van grote waarde om te wisselen in biljetten van een kleinere waarde en dit door verkoop van vastgoed. Om de slachtoffers te paaien, (worden) hen een kleine commissie beloofd.

Bij het omwisselen (komen) hun ware aard echter naar boven. De oplichters (tonen) hun slachtoffers een bundel bankbiljetten, maar slechts het eerste en het laatste biljet (zijn) echt. De rest (zijn) vals. Daarop (staan) het logo van ‘Monopoly', ‘Faximile' of iets anders gedrukt. Naast euro's (gebruiken) ze ook buitenlands geld.

Slachtoffers die het geld niet onmiddellijk (controleren), (beseffen) pas na het vertrek van de daders dat ze opgelicht (zijn).

- van: De Standaard Online, 18 april 2013 -