Aanwijzende voornaamwoorden

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Vul het juiste aawijzend voornaamwoord in.


Ons huis staat bijna aan de rand van de Laag. Ik hoef maar een paar hekken door voor ik bij armoedige veldje ben dat het Weiland wordt genoemd. Het Weiland wordt van het bos gescheiden door een hoge afrastering. Officieel hoort hek vierentwintig uur per dag onder stroom te staan om de roofdieren af te schrikken die in het woud leven en vroeger straten onveilig maakten - roedels wilde honden, poema's, beren.
Op moment staat er geen spanning op het hek. Verborgen in de bosjes ga ik plat op mijn buik liggen en glijd onder een flap van zo'n vijftig centimeter die al jaren loshangt.
Er zitten nog een paar van soort zwakke plekken in hek, maar losse flap is zo dicht bij huis dat ik bijna altijd hier het bos in ga.

Met of zonder stroom, het hek is er tot nu toe goed in geslaagd om vleeseters uit District 12 te weren. In bos hebben ze vrij spel, en bijkomende gevaren daar zijn giftige slangen, hondsdolle dieren en het gebrek aan echte paden. Maar bos biedt ook eten, als je weet waar je moet zoeken.

- Naar: De Hongerspelen, Suzanne Collins -