De onvoltooid verleden tijd

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Zet de werkwoorden tussen haakjes in de onvoltooid verleden tijd.

Ballenjongen krijgt schop van Chelsea-speler

Chelsea-speler Eden Hazard (krijgen) afgelopen week een rode kaart omdat hij een zeventienjarige ballenjongen (schoppen).

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd Swansea City - Chelsea (willen) Chelsea-aanvaller Hazard de bal buiten de lijn halen. Maar de ballenjongen (gaan) erop liggen en (willen) hem niet afgeven. Toen (verliezen) Hazard zijn geduld en hij (geven) de jongen een schop.

Tijd rekken

De ballenjongen is de zoon van de directeur van Swansea en een fan van die club. Hij (blijken) van tevoren al op Twitter te hebben aangekondigd de wedstrijd te gaan rekken. Swansea City (maken) namelijk goede kans op een finaleplek in het Engelse bekertoernooi. Chelsea (kunnen) alleen nog winnen als de ploeg in de laatste tien minuten twee keer zou scoren.

Doodsbedreigingen

De scheidsrechter (geven) Hazard meteen een rode kaart. Swansea-fans zijn woedend op de aanvaller. Maar Chelsea-aanhangers zijn juist weer boos op de ballenjongen. Via Twitter werd hij zelfs met de dood bedreigd, waardoor hij nu ondergedoken zit.

Spijt

Hazard zelf zegt spijt te hebben van zijn schop. Hij (denken) dat hij alleen de bal (raken). Sommige mensen die de beelden opnieuw bekeken, denken dat ook.