Vul de onderstaande tekst aan door de werkwoorden tussen haakjes in de onvoltooid tegenwoordige tijd te zetten.

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
'Goed paasweekend in het vooruitzicht ondanks slecht weer'

Ondanks de slechte weersvoorspellingen (hebben) de toeristische sector in Vlaanderen toch een goed paasweekend in het vooruitzicht.
Dat (zeggen) Horeca Vlaanderen donderdag.

Zowel aan de kust als in de kunststeden (zijn) de bezetting in de hotels voor het komende weekend tussen de 70 en de 80 procent.
De hotelboekingen (komen) dit jaar iets trager op gang, (zeggen) Horeca Vlaanderen, maar de sector (verwachten) wel nog last-minute boekingen.
'De cijfers (zijn) niet slecht maar hadden beter kunnen zijn', (zeggen) Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen.
Volgens de organisatie heeft de sector de eerste week van de paasvakantie goed gewerkt. 'Het weer (zijn) immers een pak beter dan verwacht.'


Tokyo (schrappen) kogelviswet

In Japan mocht niet zomaar elke kok een kogelvis op het bord presenteren. De vis (zijn) heel erg giftig en een verkeerde bereiding kon zomaar de dood van een gast betekenen. Maar het stadsbestuur van Tokyo heeft de kogelviswet nu opgeheven.
Koks in Tokyo moesten eerder een speciale cursus volgen om de kogelvis goed te leren bereiden. In de organen van de vis (zitten) gif en als je daar ook maar een klein beetje van (binnenkrijgen), (lopen) het slecht voor je af. Maar het stadsbestuur heeft nu besloten het diploma af te schaffen.

Nauwelijks incidenten

‘Buiten Tokyo waren de regels voor kogelvis al soepeler en daar (gebeuren) nauwelijks incidenten’, volgens een woordvoerder van de Voedsel- en Warenautoriteit. De opgeleide kogelvisbereiders (zijn) het helemaal niet eens met het nieuwe beleid. ‘Ik (willen) niet dat mensen vergeten dat je echt dood (kunnen) gaan aan het eten van kogelvis’, zei chef Naohito Hashimoto.