Vul de onderstaande tekst aan door de werkwoorden tussen haakjes in de onvoltooid verleden tijd te zetten.

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Jim Marshall (88) overleden

Jim Marshall, de maker van de bekende Marshall-gitaarversterkers, is overleden. Dat meldt de Britse omroep BBC. De legendarische 'Father of Loud' (worden) 88 jaar oud.

De pionier van de gitaarversterkers (worden) geboren in 1923 in Londen. In de jaren 60 (openen) hij een muziekwinkel en niet veel later (beginnen) hij met het bouwen van zijn bekende gitaarversterkers.

Zijn versterkers (verkrijgen) door de jaren heen een legendarische status bij veel bekende gitaristen. Onder meer Eric Clapton, Slash, Pete Townshend en Joe Satriani treden op met apparatuur van Marshall. In het verleden (gebruiken) onder meer Jimi Hendrix Marshallversterkers.


Werkster (13) opgesloten door Indiase familie

Een rijk echtpaar uit India is aangehouden omdat ze hun werkster van dertien in huis hadden opgesloten en zelf op vakantie naar Thailand waren gegaan.
De familie (laten) het meisje achter met heel weinig eten. Buren (zien) hoe ze (zitten) te huilen op het balkon en (bellen) de politie. Vervolgens is de brandweer haar na vier dagen opsluiting komen redden uit het appartement in de hoofdstad New Dehli.

Mishandeling

Het meisje (verklaren) later ook nog dat ze regelmatig (worden) geslagen door het koppel en hun dochter van elf. ‘Ze (slaan) me met een stok en (trokken) aan mijn haar', (vertellen) het meisje aan de Indiase Dienst voor Kinderwelzijn.